Som una penya oficial del Futbol Club Barcelona. Però més que una penya som un grup d’animació que des de l’any 1989 donem suport al Barça. Estem situats al Gol Sud, primera graderia de l’estadi del Camp Nou.

La nostra filosofia és ben clara, animar al Barça, però també defensar Catalunya, que és la nostra nació, i la nostra llengua i cultura, sempre des d’una vessant practicant de la no violència i de la defensa dels valors de barcelonisme, catalanitat, antifeixisme i antiracisme.

L’origen del nostre nom
El 10 de maig de 1988 el Barça acabava de guanyar la Recopa a Berna contra la Sampdòria d’Itàlia. Una colla d’amics que van anar junts a la final va quedar molt sorpresa per la manera que com animaven els tifosis italians, i partir d’aquest partit, aquests amics van decidir imitar aquest ambient en el Camp Nou .Durant les xerrades de creació del nou grup i dels comentaris de la final, algú va dir “hem conquerit Europa com els almogàvers”. I així va sortir el nostre nom.

Qui van ser els Almogàvers?
Els almogàvers eren unes companyies de soldats mercenaris, sobretot catalans i aragonesos, que s’havien constituït lluitant al servei de la Corona de Catalunya i Aragó en la seva lluita contra els sarraïns durant els segles XIII i XIV. Com a cos militar van participar en les conquestes de Mallorca (1229) i València (1238). Més endavant, també van participar en les Guerres de Sicília (1282-1302), al servei del rei Frederic II, aliat dels catalans i enemic de la corona francesa. En aquella època eren coneguts per la seva habilitat valentia i agressivitat en la batalla. Signada la pau de Caltabellota, l’any 1302, que significava el final de les guerres entre la corona francesa i la catalana en l’intent de conquerir Sicília, Frederic II va donar permís a Roger de Flor, guerrer de fortuna, corsari i antic templer i cap dels almogàvers per a oferir-se al servei de l’emperador de Bizanci, Andrònic II per tal de lluitar contra els turcs i de pas, desfer-se d’un exèrcit que en terra enemiga, vivia del saqueig, però en temps de pau acostumava a causar problemes saquejant la població pagesa.

Van ser famosos sobretot, després de crear la Companyia Catalana d’Orient, dirigida Roger de Flor qui els va portar a Constantinoble, amb un total de 4.000 homes, es van posar al servei de l’emperador Andrònic II, i van lluitar contra els turcs. L’any 1305 van ser traïts i llavors va començar l’anomenada “venjança catalana”. Després de desfer-se dels turcs, van lluitar contra grecs i francs i van fer seves les terres gregues on van constituir el ducat de Neopàtria, que unit al d’Atenes, els van incorporar a la Corona d’Aragó en temps de Pere el Cerimoniós, sota la senyoria dels reis de Sicília. Els ducats van quedar sota el domini català fins l’any 1388.